Hoe regelt u zorg?

Via de wijkverpleegkundige 

Bij  Zorgland Verpleging en Verzorging hebben we geen wachtlijsten.
Als u zorg nodig heeft, dan zijn we er voor u!

De wijkverpleegkundige van Zorgland kan samen met u vaststellen welke zorg u nodig heeft. Dit gesprek vervangt de aanvraag voor een indicatie. Ook kan de wijkverpleegkundige verder kijken dan een concrete zorgvraag en daarvoor ook samen met u en samen met de andere partijen. Onze wijkverpleegkundigen kunnen u adviseren, begeleiden, of doorverwijzen als dat voor u de beste zorg of ondersteuning biedt.

Hulp bij het aanvragen

U kunt voor advies of hulp bij het aanvragen van een indicatie of verpleegkundige zorg een afspraak plannen met een klantadviseur. 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer:0614427697

Wat kost thuiszorg?

Voor verpleging en verzorging wordt vanaf 1 januari 2015 betaald uit de zorgverzekering. U bent geen eigen bijdrage verschuldigd en er geldt geen eigen risico voor.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Per 1 januari 2015 wordt het Trekkingsrecht voor het Persoonsgebonden budget (PGB) ingevoerd. Dit betekent dat het zorgkantoor uw PGB niet meer naar uw eigen bankrekening overmaakt, maar dat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) uw zorgverleners betaalt. Het zorgkantoor controleert vooraf of u uw PGB mag besteden aan de zorg die u wilt inkopen. U geeft zelf via een factuur, een urenbriefje of een maandelijkse betaling door aan de SVB welk bedrag aan uw zorgverlener(s) moet worden uitbetaald. De SVB betaalt vervolgens uw zorgverlener(s). Wilt u meer lezen over Trekkingsrecht? Klik dan hier voor informatie van de SVB over Trekkingsrecht.